Вълк сред върколаци

2015-04-05_1815

 

Джордан Белфърт или още наричан Вълкът от Уолстрийт е в България за да ни научи как се печелят пари, поправка – много много пари. Всъщност трябва да се подчертае, че Белфърт печели милиони долари от съмнителна и незаконна дейност на фондовите пазари, заради което е съден от съд в САЩ. Тоест Белфорд е тук за да ни учи как се правят пари по криминален път… хммм.

Тук в такива ситуации казваме: “На краставичар краставици да продаваш”.

Защо?

Ами защото:

1. В България фондовия пазар се осъществява в ресторанти и офиси, а не в борсова среда под наблюдението на реална конкуренция, контролни институции, ФБР и т.н.

2. Ако Белфърт е вълк, тук има върколаци и то какви. Има експерти в прането на пари от кражби от европейски фондове. И тук говорим за стотици милиони, които трябваше да станат добавена стойност за българските граждани, а вместо това са в джобовете на нагли политици и техните лакеи и господари.

3. Тук има толкова големи майстори на трупането на мръсни пари, че вълкът от Уолстрийт е скромен стажант в сравение. Дали вълкът е чувал за Свинята от Догановите сараи? Кога Белфърт е успявал да открадне 4 млрд. лева от 4 млн. данъкоплатци? Слабак!! Излъгал за няколко милиона и попаднал в затвора и при това след това ги върнал. Тук крадат милиарди и прокуратурата ги защитава от плахите прояви на гражданско общество.

 

2015-04-05_1634

 

Ясно е, че Вълкът от Уолстрийт е тук за да учи, а не за да преподава.

%d bloggers like this: