Ще се оправим… когато правим магистралите като детски песнички

2015-07-05_2314

Наложи ми се да търся активно в интернет български детски песнички, с които да успокояваме 6-месечния ни син. Вършат прекрасна работа, така както са го правили много поколения назад.

Но в търсенето се замислих за авторите на детска песни, поезия и проза: Петър Ступел, Леда МилеваАсен Разцветников, Ран Босилек, Емилиян Станев, Елин Пелин и доста други.

Част от тях са били с леви убеждения,  а други не. Част от тях са били принудени да пишат партийно удобни четива, а други са ги писали, защото са вярвали в тези леви идеали. Но едно е общовалидно за всички тях. Когато са писали за деца са правили творчество, което е чисто от партийни повели и манипулации. Правили си чудеса за малките хора с единствената идея да създадат настроение, радост, усмивка, общовалидна поука в детското съзнание. Просто са създавали нематериални блага за бъдещето поколение.

И ако днес имаше хора, които искат да правят магистрали, университети, училища, детски градини, стадиони и детски площадки със същата единствена идея – да създават блага за бъдещите поколения, то те щяха да изведат България в общността на нормалните държави, онези с ниските нива на корупция и работещи в полза на гражданите.

Поздрав за бъдещите гласоподаватели:

 

%d bloggers like this: